Šodien vēlos padalīties ar pīrādziņu mīklas recepti + 2 pīrāgu pildījuma receptēm. Mīciet mīklu un sāciet cept uzreiz, nav jāgaida, kamēr tā uzrūgs. Pīrāgi sanāk gaisīgi, bezsvara un ļoti garšīgi, viss noslēpums ir verdošā ūdenī.
Recepte: (glāze 250 ml)
Pamatnei:
Milti – 3 ēd.k. (ar slaidu)
Sāls – 1 tējk.
Cukurs -1 ēd.k.
augu eļļa – 3 ēdamk.
Verdošs ūdens – 250 ml (1 ēdamkarote)
Mīkla:
Neapstrādāts raugs -25 g (vai sausais raugs 11 g)
Silts ūdens – 250 ml (1 ēdamkarote)
Milti – 550-600 gr (4 ēdamkarotes)
Ābolu pildījumam:
Cukurs – 2-3 ēdamk.
Āboli – 1 kg
Citronu sula – 2-3 ēdamk.
Vanilīns – pēc garšas
Sviests – 30 gr
Siera pildījumam:
Siers – 150 gr
Sāls – 1/3 tējk.
Zaļie sīpoli – pēc izvēles
GATAVOŠANA
Sagatavo mīklu, bļodā ieber 3 ēd.k. l milti, cukurs, sāls, augu eļļa, samaisa.
Ielej verdošu ūdeni, uzvāra miltus, enerģiski maisa līdz gludai, ļauj atdzist līdz 40 grādiem.
Sagatavojam mīklu, ņemam vēl vienu bļodu, ielejam siltu ūdeni, pievienojam raugu, man labāk patīk mitrais, maisam līdz izšķīst.
Kad raugs sāks darboties, parādīsies putojoša vāciņš, lej to jau atdzisušajā olu krēma pamatnē un samaisa.
Tagad pievienojiet izsijātus miltus un mīciet mīklu, vispirms bļodā, tad ar rokām uz galda.
Lai mīkla neaizsērētos ar miltiem, tai jābūt mīkstai, es iesmērēju rokas un galdu ar augu eļļu.
Lasi vēl: “Pirms viesu ierašanās es tualetē ieberu 7 ēdamkarotes sāls un dvēsele būs mierīga”: Mājas triks!
Mīkla gatava, uzreiz var sākt taisīt pīrāgus, bet es to pārklāju ar bļodu un atstāju 5-10 minūtes atpūsties.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…
Tevi noteikti interesēs
- Apstāties ir teju neiespējami – 2 kartupeļi un bietes, visu samaisa un gardums gatavsby Jeļena Kuzmenko
- Lieldienās jāceļas agri un jādedzina zaļa svece: spēcīgi senlatviešu rituāli, lai piesaistītu naudu, veiksmi un mīlestībuby Laura Blūma
- Uz soliņa Dobelē pamanīju vientuļu sirmgalvi un nolēmu pieiet: uzzinot, kāpēc viņš tur sēž, es ilgi nespēju par to aizmirstby Rinalds Bergmanis